Krémově smetanový špenát k české kuchyni

krémově smetanový špenát
  • Čas přípravy
    25 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    30 min

Špenát má jistě své místo v české gastronomii, hodí se především k bramborovým knedlíkům a neměl by chybět u takové klasiky jako je moravský vrabec.

Krémově smetanový špenát mám nejraději k výpečkům, ale rozhodně si na něm pochutnáte i s dalšími českými jídly. Nejraději na něm mám tu jemnost. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a dokonce se dá připravit i z nechvalně známého špenátového protlaku.

Suroviny k přípravě smetanového špenátu:

  • 450 g špenát (mražený, čerstvý nebo protlak)
  • olej nebo sádlo
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 ks vejce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • smetana na vaření (může být i tučná)
  • kmín
  • sůl & pepř

Postup přípravy krémového špenátu:

Nejprve si najemno nasekejte cibulku a česnek a poté jej v hrnci orestujte na oleji či sádle. Vše zaprašte hladkou moukou a minutku restujte. Nyní přidejte do hrnce špenát (pokud čerstvý přidejte trochu vody) a drcený kmín. Přidejte sůl a pepř a na 10 minut poduste. Nyní vmíchejte vejce za stálého míchání. Nakonec vmíchejte do špenátu smetanu.

plněné bramborové knedlíky uzeným masem se špenátem

Chutnal vám tento krémově smetanový špenát? Jak špenát připravujete vy? Podělte se v komentářích nebo recept ohodnoťte.

Chutnal vám krémově smetanový špenát? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Jiri

      mňam, ten se smetanou je fakt lepší než ten co znám ze školních jídelen

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..