-
Čas přípravy25 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce4
-
Celkový čas30 min
Špenát má jistě své místo v české gastronomii, hodí se především k bramborovým knedlíkům a neměl by chybět u takové klasiky jako je moravský vrabec.
Krémově smetanový špenát mám nejraději k výpečkům, ale rozhodně si na něm pochutnáte i s dalšími českými jídly. Nejraději na něm mám tu jemnost. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a dokonce se dá připravit i z nechvalně známého špenátového protlaku.
Suroviny k přípravě smetanového špenátu:
- 450 g špenát (mražený, čerstvý nebo protlak)
- olej nebo sádlo
- 2 stroužky česneku
- 1-2 ks vejce
- 2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- smetana na vaření (může být i tučná)
- kmín
- sůl & pepř
Postup přípravy krémového špenátu:
Nejprve si najemno nasekejte cibulku a česnek a poté jej v hrnci orestujte na oleji či sádle. Vše zaprašte hladkou moukou a minutku restujte. Nyní přidejte do hrnce špenát (pokud čerstvý přidejte trochu vody) a drcený kmín. Přidejte sůl a pepř a na 10 minut poduste. Nyní vmíchejte vejce za stálého míchání. Nakonec vmíchejte do špenátu smetanu.
Chutnal vám tento krémově smetanový špenát? Jak špenát připravujete vy? Podělte se v komentářích nebo recept ohodnoťte.
Chutnal vám krémově smetanový špenát? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews